46356

Minkfelle for levende fangst

Varenr: 1801157034991801158
Alt. varenr: 48021078
Veil.346,00
BeskrivelseAlternativerSupport
Beskrivelse
En kvalitets minkfelle for levende fangst, som er enkel i bruk. Og ikke minst human.
 
Bruk: Innerst i fella er det en tausløyfe som du fester agnet i. Tauet går derfra og opp utvendig til en "krok" som du benytter til å holde døra åpen.
Idet minken tar tak i agnet, slår døren igjen.
Bruker fører hyppig tilsyn, minimum en gang i døgnet, med fella, og sørger for human og rask avlivning av fanget mink.
Sørg for å plassere fella på et forsvarlig sted, hvor du unngår at annet enn mink går i fella.
 
Høyde: 20cm
Lengde: 61cm
Bredde: 20 cm
 
Vekt: 3 kg
 
 
 
 
FORSKRIFT OM BRUK AV FANGSTREDSKAPER.
 
Forskriften bygger på rundskriv 3/97.
 
Kap. I Generelle bestemmelser
 
§ 1. Jegerprøve og aldersgrense.
Fangst kan bare utøves av personer som har avlagt jegerprøven og er fyllt 16 år. For fangst av gaupe er aldersgrensen 18 år. Fangst av mink, rype,kråkefugl og måker kan likevel utøves av person som har fylt 14 år dersom det foreligger samtykke fra foreldre eller foresatte og fangsten foregår under tilsyn.
 
§ 2. Bruk av fangstredskaper.
Fangst skal skje på de vilkår som er fastsatt i denne forskrift, og nærmere bestemmelser gitt i medhold av denne forskrift. Fangstredskaper skal brukes på en slik måte at viltet ikke utsettes for unødige lidelser eller skade. Fangstredskaper skal ikke utplasseres i områder hvor alminnelig ferdsel medfører at det kan oppstå fare for mennesker eller husdyr. Det er ikke tillatt å bruke levende lokkedyr i fangstredskaper. Den som utøver fangst plikter å innrette fangsten slik at den bare retter seg mot de viltarter som redskapet er godkjent for.
 
§ 3. Merkeplikt og varslingsplikt. Fangstredskap som er utplassert skal være merket med brukerens navn og adresse og eventuellt telefonnummer. Dette gjelder ikke for rypesnarer.
 
§ 4. Lovlig fangsttid. Fangstredskap kan brukes i den lovlige fastsatte jakttid for vedkommende viltart. Fangst av ryper med snare kan i de kommuner hvor det er åpnet adgang til dette, starter 1. november og pågå ut lovlig jakttid.
 
Kap. II. Bruk av fangstredskaper som fanger viltet levende
 
§ 5. Tillatte redskaper.
Bås til rev,grevling og mårhund. Bås til gaupe av typene Værmlandsk tunnelfelle, Smålandsk revefelle, Nyåkersfellen og Øster-Malmafellen, eller som er konstruert og virker på tilsvarende måte. Fangstbur til rev, grevling,mårhund, mink, røyskatt, ravn, kråke, skjære og måker.
 
§ 6. Tilsyn med fangstredskap som fanger viltet levende. Bruk av fangstredskap som fanger viltet levende plikter å føre tilsyn med fangstredskapet minst en gang hvert døgn. Ved fangst av mink og gaupe skal det føres tilsyn morgen og kveld. Brukeren plikter da straks å slippe fri innfanget fredet viltart eller viltart som ikke tillates fanget i vedkommende redskap.
 
§ 7. Avliving av innfanget vilt.
Ved tilsyn med fangstredskap som fanger viltet levende plikter brukeren straks å avlive innfanget vilt. Avlivingen skal skje sikkerhetsmessig forsvarlig og på en slik måte at viltet ikke utsettes for unødig lidelse. For avliving med skytevåpen gjelder bestemmelsene i forskrift fastsatt av Direktoratet for naturforvaltning den 21. mars 1997 om våpen og ammunisjon til storviltjakt tilsvarende.
Alternativer
Support
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.