Med Omnia får du nybakt brød og deilig ovnsmat rett fra komfyrvarmen. Omnia er enkel å bruke, lett, tar liten plass og krever ingen installasjoner.
Omnia er en velprøvd konstruksjon med tre deler som sammen gir over- og undervarme. De tre delene skal alltid brukes sammen. Omniaformen er en spesialdesignet rund form med hull i midten. Den står på en skålformet underdel som også har et hull i midten. Skålformen leder varm luft fra varmekilden langs bunnen av Omniaformen og gir undervarme. Hullene i underdelen og Omniaformen gjør at komfyrvarmen går opp gjennom konstruksjonen, treffer lokket og gir overvarme. Lokket har ventilasjonshull.
Omnia kan brukes på alle varmekilder unntatt induksjon. Husk at effekten og dermed varmen varierer mellom forskjellige komfyrer. Hvis du ikke har brukt Omnia før, kan du prøve en enkel oppskrift, for eksempel en ferdig sukkerbrødmiks, for å finne riktig varme på komfyren
Materiale, dimensjoner og vekt
Underdel i rustfritt stål, kvalitet SS430. Omniaformen og lokket er laget av aluminium.
Diameter 250 mm, formens volum 2,0 l, høyde 70 mm. «Brukshøyde» inkludert knopp ca. 140 mm. Vekt ca. 0,5 kg.
Omnia kommer i en praktisk oppbevaringsveske.
https://youtu.be/cdDizUBaK5I
HISTORIE
Ingen vet når Omnia så dagens lys. Det går rykter og historier om hvordan ideen ble født og realisert. Men det vi vet med sikkerhet, er at den lille ovnen har eksistert i lang tid og er ekstremt populær. Både i Sverige og andre land. Vi har bevis på at den har eksistert siden midten av 1940-tallet, sannsynligvis enda tidligere.
På midten av 70-tallet, da Optimus, som produserte ovnen på den tiden, fusjonerte med Alde, ble formen gjort 25% større og lokket som hadde vært blått, fikk den røde fargen den har i dag.